Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×

Book Reviews

  • публикации
    286
  • коментари
    1587
  • прегледи
    1662959

Бард - Исторически любовни романи (до №60)


ganinka

25140 прегледа

КНИГИ БЕЗ ТАЛОНИ

1.Прегърни ме силно - Брийн Джилбърт (love's bold embrace)

КАСЪЛМЕЙН - красива и горда, темпераментна и страстна, готова на всичко в името на най-голямата си любов. ВИКОНТ КИНГСЛИ ЛАТАМ - мъжът на нейните мечти, властен и силен, призван за да я обича.

2.Чериса - Джесика Сен Клер (Cherissa)

Когато красивият зеленоок лорд Брет Линдси среща за пръв път Чериса, тя е само едно очарователно, но бедно провинциално момиче. Флиртът между двамата се превръща в страстна и дълбока любов - любов, която ги свързва за цял живот. Подобно на Амбър, Чериса преследва своята красива мечта и се бори за любовта си.

3.Съперницата – Мари Луиз Фишер (la rivale)

Бавария, края на XVIII и началото на XIX век.

Съперницата-красивата, но студена Елизабет ражда син на барон Анселм фон Дейнхартинг, плод на тяхната страстна любов. В един средновековен замък се заплитат и намират своята развръзка любовни и политически интриги.

4.Принцеса Алесандра - Джули Гарууд (castles)

Принцеса Алесандра, останала сираче на дванадесет години, живее в манастир. Алесандра трябва да напусне манастира, въпреки желанието си, за да запази трона на своя баща. Пътят й обаче е осеян с клопки, интриги и... убийства. Но любовта на един всеотдаен мъж й помага да преодолее всички трудности.

5.Катрин – Карол Франц (if not for love)

Съдбата е определила за Катрин Маршъл много изпитания. Плод на всеотдайна, но извънбрачна любов, тя и сестричката й растат без закрила и сигурност. Останала сама след смъртта на своите близки, Кати поема своя житейски път. В богатия дом на капитан Ричард Камерън и неговото семейство тя е щастлива. Но Ричард е убит в Гражданската война и Джон, по-малкият брат на Ричард, става господар на имението и на Кати. Двамата застават един срещ друг - чистата, пламенна и горда девойка и чаровният, загадъчен и страстен Джон. Кати не познава любовта и не разбира, че е влюбена. Тя се подчинява на страстната натура на Джон и става негова любовница. Преживява жестоки страдания и един ден избягва от дома на Камерън, за да спаси детето, което очаква. Новият й живот не е лек, но тя е щастлива. Докато един ден Джон Камерън отново я среща...

6.Пиратът лорд – Лина Лаутън (under crimson sails)

Райън Диверъл е съблазнявал жените с такава лекота, както плячкосва и корабите в открито море. За тях е комплимент, че са прелъстени, обичани и отхвърлени от него. Той среща Джениел Петърсън - прелестна, жизнерадостна южна красавица. Но Райън разбира, че тя няма да бъде лесно завоевание. Той няма да намери покой, докато тя напълно не капитулира пред него.

7.Перлата на любовта - Кристина Скай (east of forever)

По следите на тайнствената "Книга на насладите", която единствена може да откупи живота на баща й,Чеси Камърън попада в непознатия за нея Лондон. Ното уменията, придобити в Шао Лин, нито ненадейната среща с Тони, когото вече десет години не може да забрави, й помагат да преодолее неочакваните изпитания. Коварните врагове са решили не само да попречат на мисията й, но и да й отнемат любовта, която най-сетне е на път да открие.

КНИГИ С ТАЛОНИ

1.РУБИНЪТ - КРИСТИНА СКАЙ (the ruby)

„Окото на Шива" е рубин, който според древна цейлонска легенда притежава свръхестествена способност да дарява мъжете със сила и всемогъщество. Вплетени във властната му магия се оказват двама смъртни врагове — Деверил Пейгън — смел и авантюристичен английски благородник и Джеймс Ръксли — човек, който не се спира пред нищо, за да увеличава богатството си. В безпощадната война между тях е въвлечена и една жена — прекрасната Барет, която неволно става оръдие в ръцете на Ръксли. Съдбата обаче среща Барет и Деверил Пейгън на цейлонския бряг и ги потапя в изпепеляващия огън на една трудна, завладяваща и дива като самата джунгла любов…

2.НЕПОКОРНА СТРАСТ - ДЖЕЙН АРЧЪР (tender torment)

Александpa Кларк, богата наследница, притежаваща корабна компания, се заклева, че няма да позволи на нито един мъж да й заповядва и избягва от дома си и от своето минало. Непреклонната красавица се впуска в далечно пътуване. Съдбата я захвърля в бушуващ ураган... и в мъжествените обятия на капитан Джейк Джермън. Бурната страст на двамата влюбени ги понася от романтичните брегове на Бахамските острови, през екзотичния Ню Орлиънс, към едно ранчо в Дивия запад. Накрая Джейк и Александра се предават пред дивата страст на една любов, която не може да бьде отхвърлена.

3.СРЕДНОЩНИ ТАЙНИ - ДЖАНЕЛ ТЕЙЛЪР (midnight secrets)

"Среднощни тайни" е роман за изпълнения с приключения път на красивата и упорита Вирджиния Марстън. Решена да разкрие тайните, които хвърлят сянка върху живота й досега, тя се озовава на път с един керван през прерията, където среща загадъчния и пленителен Стив Кар. Среща любовта. Но пътя й трябва да премине през заговори, съдбовни разкрития и убийства. За да завърши без мъчителни въпроси и тайни за Джини и Стив. За да им остави само една - тайната на любовта.

4.РЕЛИКВАТА - МЕРИЛАЙЛ РОДЖЪРС (the keepsake)

По време на шестдесетгодишното управление на кралица Виктория, най-големият й син и наследник Албърт Едуард не е натоварен е никакви задължения. Веднъж омъжен за хубавата датска принцеса Александра, той вече се чувства напълно свободен от всякакви задачи, с изключение на една - да се забавлява както и с когото си иска... ...Този роман е едно празнично пътуване в късновикторианска Англия(независимо от това, че някой се опитва да убие главния герой и че се навъртат търговци на бели робини). Потопете се във водовъртежа от градински партита, следобедни чайове и балове!

5.СРЕБЪРЕН ПЛАМЪК - СЮЗЪН ДЖОНСЪН (silver flame)

1889 година. Трей Брадок-Блек е млад и красив единствен син на милионер. Той е много привлекателен за жените и всички го желаят. В публичния дом на Лили ще се състои продажба на млади момичета. Той отива само от любопитство, но когато се появява красивата млада и невинна Емпрес неговото внимание е приковано от нея. Тя е готова да продаде себе си, за да купи храна и дрехи на братята и сестрите си. Трей участва в наддаването и печели търга (но и омразата на съперника си Джейк Полтрейн). Красивата Емпрес е негова за три седмици. Така започва този изключително увлекателен роман за съдбата на две копнеещи души.

6.БЪДИ МОЯ ЗАВИНАГИ - ДЖАНЕЛ ТЕЙЛЪР (promise me forever)

В едно ранно утро на пролетта на 1874г., в околността на Савана красивата двадесет и една годишна Рейчъл Маккандлис тайно погребва своя трети съпруг - Филип. Свидетел на злодеянието е по - младият брат на Филип капитан Даниел Слейд, за когото всички мислят, че отдавна е загинал. Той се заклева да отмъсти на Черната вдовица. Жертва на престъпни замисли ли е Рейчъл или хладнокръвна убийца? Дали родилата се страстна любов между нея и Дан ще победи? Или тя ще бъде негова - сега и завинаги.

7.ЦЕЛУВКАТА НА ПИРАТА - КАТЛИЙН ДРАЙМЪН (pirate moon)

С помощта на свои приятели младата, красива и авантюристично настроена Катлин Ашфорд, облечена като мъж, посещава известен лондонски публичен дом, в който среща красивия и очарователен Гарик Стийли, но бързо е разкрита от бдителната съдържателка. За да избегне скандала, Катлин е принудена от леля си да напусне Лондон за две години. Тази дръзка авантюра е само началото на поредица от опасни и вълнуващи приключения и незабравими любовни мигове.

8.ОРЕЛЪТ И РОЗАТА - ДАЯН Г. РОБИНСЪН (the eagle and the rose)

Английският кораб, с който разорения от хазарта лорд Марстън и прекрасната му съпруга Серена пътуват към Свети Августин, е пленен от испанците. На борда му се качва капитан Рафаел Агилера - гъвкав, елегантен и безмилостен като толедска рапира. Очите му пронизват Серена, но вместо страх, някъде отдалече, носен от вълните, до нея долита звън на китара. И заедно със старинната испанска мелодия в душата й нахлува чувството, че тя отдавна познава мъжествения корсар. ...Рафаел освобождава кораба и пленниците си, за да срещне Серена отново след четири години. И да изпълни повелята на Съдбата...

9.ТАЙНИЯТ ОГЪН НА ЛЮБОВТА - ДЕБОРА САТИНУУД (love's secret fire)

Стара Англия. Закътано селце сред бялата пустош. Един мъж, който с мъка си проправя път през преспите... И жена, която с вик се хвърля в ледните води на реката, стиснала в ръката си евтин златен медальон. Така се срещат след години Енвил и Лизбет. Той не е вече белязания от дявола селски непрокопсаник, а капитан Форест Йорк, покоряващ със силата и мъжествеността си. Тя не е вече малката златокоса дъщеря на лорд Татършал, а е лейди Торп. Но любовта им е все така страстна и всеотдайна, и все така забранена и недостижима...

10.НАСЛЕДНИЦАТА ЛОРЕЛ - ЛИЙ БРИСТЪЛ (legacy)

Преди двадесет години Огъстъс Синклер иприятелят му Айк – полковници от отстъпващата армия на Конфедерацията, ограбват влак със заплатите на янките. Преди смъртта си прословутият полковник завещава на осиновения на осиновения си да скъса с разбойничеството, да открие златото, заровено в Чайнатри – имението на Синклерови кай Чарлстън, и да започне нов живот. Но в Чарлстън Сет Тейт намира друго богатство – почтен дом, изискано семейство и любовта на прекрасната, но опърничава Лорел Синклер.

11.ОБЕЩАЙ МИ ЛУННА СВЕТЛИНА - КАРОЛ ФИНЧ (promise me moonlight)

Красивата Кайро Кълхуун наема легендарния шериф Лотън Стоун да я съпровожда по време на пътуването й през Окахолма. Докато прекосяват страната, двамата откриват страстта, но им предстоят много премеждия и недоразумения, преди да открият и споделят любовта.

12.ПОД ЗНАКА НА ЗВЕЗДИТЕ - НАН РАЙЪН (written in the stars)

Красивата Дайан, богата светска млада дама се влюбва безнадеждно и страстно в един дивак. Но дивак ли е Звездоброеца – този красив и опияняващ я екзотичен мъж? След плетеница от романтични приключения двамата влюбени са заедно и на върха на светското общество.

13.БРАЧНА АВАНТЮРА - ДЖУЛИ ГАРУУД (the gift)

В замъка на барон Оливър Лорънс цари трескаво оживление. Очакват краля на Англия, за да се подпише брачният договор, с който ще се сложи край на вековната вражда между двата най могъщи клана в империята. Сватбена церемония, чиято развръзка ще разберем чак след 14 години.

14.НЕПОЗНАТАТА ОТ ЯМАЙКА - КАТРИН КАУЛТЪР (the hellion bride)

Райдър Шербрук е харесван млад мъж с неотразим чар. Когато отива до Ямайка, за да разкрие тайната на свръхестествените събития около захарната плантация на семейството си, той се сблъсква с нова загадка - нежната деветнадесетгодишна София Статън-Гревил, която иска да го вкара в леглото си. А той е сигурен, че причината за това не е чарът му. София си играе с всеки мъж, докато не среща Райдър. Наистина ли тя е страхотната съблазнителна на острова? Една ужасяваща тайна чака...

15.СВЕТЛИНА В МРАКА - КРИСТИНА ДОД (candle in the window)

Чернокосата лейди Сора е най-прекрасната девойка в целия християнски свят. Нейното съществуване и щастие се намират под властта на безскрупулния и жесток пастрок, докато не среща смелия рицар сър Уилям. Свързани от обстоятелствата те са благословени от съдбата да изживеят заедно огъня на страстта. Двама влюбени карат света на мрака да лумне със светлината от тяхната пламенна, спираща дъха любов.

16.СЪДБИ В ОКОВИ - КАТРИН КАУЛТЪР (the heiress bride)

Шотланският граф Колин Кинрос е разорен. Изправен пред решението да тъне в благородна нищета или да се ожени за богата наследница, той избира второто и заминава за Лондон. Случаят го среша със Синджан, графини Шербрук. която се влюбва в него в мига, в който го вижда. И решава, че той ще бъде нейният съпруг. Възпитавана от двамата си братя, Синджан е решителна, смела и безпределно вярна на любовта си към Колин. Когато граф Шербрук получава писмо с обвинението, че Колин е убил първата си съпруга и че ще убие и Синджан, след като вземе парите й, тя следва само сърцето си и принуждава любимия да избягат в Шотландия. Но в замъка „Вер" тя се сблъсква с омразата на семейството и смъртната опасност, надвиснала над Колин. И смело приема предизвикателството... за да стане любима съпруга и истинска господарка на замъка „Вер"...

17.САМОТНИКЪТ И ЛИЛИЯТА - ДАЯН Г. РОБИНСЪН (the rogue and the lily)

В мрака на тясната затворническа килия се стичат сълзи по кадифените бузи на Карес дьо Вилие. По неизвестни причини, красивата френска аристократка е заловена и заклеймена с "алената лилия" на позора. Но желязната врата се отваря и висок маскиран непознат застава пред нея. Докато тъмните му, пронизващи очи изучават лицето й, Карес чувства, че я обзема страх, но и силно желание. Измамник или спасител, докосването му предизвиква страстен зов на плътта, което скоро ще ги свърже в опасна прегръдка.

18.ЛЮБОВ ИЗВЪН ЗАКОНА - СЮЗЪН ДЖОНСЪН (outlaw)

Той е неин враг — горд, непокорен и ослепително красив, но изпълва сърцето й с неописуем копнеж и желание. Елизабет би трябвало да се страхува от властния и обигран господар на Рейвънсби, който дръзко я похищава, за да откупи свободата на брат си. Но въпреки че са врагове, тя няма сили да се откаже от неговите ласки. Тя е един божествен ангел, който разпалва неудържимата му страст. Джони Кари усеща болезнена нужда да я притежава, да открие тайните на тялото й и да я направи своя завинаги.

19.ОБЛАДАНА ОТ ЛЮБОВ - АМБЪР КЕЙ (haunted by love)

Джулиана Стоктън, дъщеря на богат лондонски търговец, е принудена от баща си да се омъжи за Ян Макфий, граф Кайлъран. Красивата и горда Джули не желае благородническа титла. Тя копнее да бъде обичана. Въпреки ожесточената й съпротива графът става неин годеник. Но в навечерието на сватбата, презряла всички условности, тя избягва с мъжа, който истински я обича. Граф Кайлъран е по петите им и отвлича своята годеница. Ще намери ли щастието Джули в своя нов живот и Макфий ще стане ли за нея любим съпруг и другар... Съдбата е предначертала техните бъднини.

20.ЛУНА ЗА ДВАМА - ДЕБОРА САТИНУУД (the trysting moon)

Любовта спохожда нежната, но смела девойка Ларк Балингтън и младият лекар аристократът Кристофър може би в най-неподходящото време - ирландският народ се бори за независимост. Неизменно тласкани един към друг от смътно и непонятно привличане, те все пак в себе си не искат да признаят, че класовите предразсъдъци не са по-силни от чудото на любовта. На фона на мрачния, неспокоен океан, едно вълшебно дърво и една самотна луна ще закрилят двамата влюбени и ще ги водят през превратностите на съдбата.

21.ЦЕНАТА НА РАЯ - КАТРИН КАУЛТЪР (the Wyndam legacy)

Един подслушан разговор решава съдбата на малката Джозефина, наречена Херцогинята заради изключителната си красота. Тя ще воюва с братовчед си Маркъс, ще понесе ударите на съдбата - смъртта на близките си и бедността. Но колелото на живота се завърта. Херцогинята наследява огромно богатство и се среща отново с Маркъс - но вече като лейди Уиндъм - за да се бори за него и срещу него.

22.БЛЕЙЗ - СЮЗЪН ДЖОНСЪН (Blaze)

За първи път в живота си тя се сблъсква с мъж, когото не може да плени. Богатата наследница Блейз Брадок, известна със своята дързост, се опитва да убеди загадъчния индианец-абсароки да продаде земите си на нейния баща, но попада под непреодолимото въздействие на стройното му мъжествено тяло и прелъстителния поглед на тъмните му очи. Джон Хейзард Блек е високообразован син на индиански племенен вожд, който добре осъзнава стойността на земята си. Джон знае, че златото, което се крие в недрата й, ще донесе мечтаното спасение на абсароките и дори зашеметяващата красота на Блейз не може да промени решението му.

23.ДОКТОР ДЖОАН-ЛЕЧИТЕЛКАТА - РОЗАЛИН ОЛСБРУК (time storm)

Ослепителна мълния захвърля пенсилванската лекарка Джоан назад във времето. Прекрачила прага на XIX век, тя среща красив непознат. ...И неочаквано в нея лумва огънят на необуздана страст... Една любов, която пренася Джоан и Адам във времето, към едно тайнствено и опасно място, откъдето няма връщане назад.

24.БЯЛАТА РОЗА - ДЖЕСИКА СЕН КЛЕР (rapture's fury)

Смелата и красива Сабрина Уелс напуска своя коварен настойник, за да предпочетe неизвестностите, които й предлага едно пътешествие на Запад. А Западът не е място за благопристойни девойки, възпитавани в духа и традициите на цивилизованото общество. Опасностите дебнат отвсякъде. Нo съдбата благосклонно протяга ръка и изпраща на помощ мъжествения Дийн Морган, който спасява живота на смелата пътешественичка, и то неведнъж. Стоманеносивите му очи и мъжественото му тяло събуждат у Сабрина неподозирани чувства и желания...

25.ВРАГ МОЙ - МАРША ГИБСЪН (passion's treasure)

За младата лейди Каръл провидението е отредило само изпитания. Съдбата я подхвърля от бреговете на Англия до Южна Африка и Калифорния. Лишена от наследство, Каръл е принудена да напусне Острова и да изкарва насъщния като гувернантка в дома на богат, но безскрупулен и арогантен собственик на диамантени мини. Каръл бяга от имението, но и сега късметът не е на нейна страна. Пирати завземат кораба и тя е на косъм от смъртта. Посоката е Калифорния, където предстоят нови изпитания, изпъстрени с епизоди на лъжи и измами.

26.ГНЯВ - КРИСТИНА ДОД (outrageous)

Сред интригите и предателството в двора на Хенри VII червенокосата красавица лейди Мариан дава обет на своята кралица да съхрани съкровената й тайна. Нейната дързост и решителност предизвикват гнева, но и възхищението на уелския войн Грифит Пауъл. Ще загуби ли той битката с чара и красотата на тази необикновена жена?

27.МЕЧТАНИЕ - ДЕБРА ДИЪР (a quest of dreams)

В джунглите на Амазонка съдбите на археоложката Кейт и авантюриста Девлин се сплитат страстна епопея на любовта и предизвикателството. И двамата имат една обща цел - древния Авалон - града на атлантите. Откритията, които ще направят там, ще променят живота и на двамата.

28.ГОРЧИВО ВИНО - ДОРОТИ ИДЪН (the vines of yarrabee)

На страниците на "Горчива вино" се разиграва драматичната история на едно австралийско семейство. Джилбърт Месингам, господарят на имението, е обсебен от страстта си към земята. Той е готов да заложи дори благополучието на собствения си брак. Две жени се борят за неговото сърце - съпругата му, деликатната и нежна Юджени, и напористата безскрупулна прислужничка Моли Джарвис.

29.ДВА ПЪТИ ОБИЧАНА - ЛАВЪРЛ СПЕНСЪР (twice loved)

ЛОРА. Пет дълги години прекрасната Лора Далтън чака на мрачния морски бряг любимия си съпруг Рай... за да научи, че корабът му се е изгубил в морето. ДАН. Най-добрият приятел на Рай. А за Лора той е като светлина от крайбрежен фар, сгряваща самотните й часове. Баща на детето й. Тя го приема с благодарност за свой съпруг. За Лора това е вторият най-голям шанс в живота. Но кой може да предвиди, че един загрубял от вятъра и слънцето моряк ще хвърли отново котва в пристанището, за което сърцето му винаги е копняло? Че сърцето на Лора може да подведе душата й? Рай се е завърнал у дома...

30.СЪРЦЕ ЗА ПРОДАН - ШЪРЛИ БЪЗБИ (deceive not my heart)

Тя няма представа за същността на любовта. И няма време за съпротива. Жадните устни на непознатия се впиват в нейните, а ръцете разкъсват корсажа й. Леони се парализира от страх... Една безумна нощ обърква изцяло живота на Леони, единствената потомка на обедняващ знатен род. Отишла да открадне полици, подписани от пияния й дядо, тя неочаквано попада в стаята на непознат мъж, който я взема за проститутката, която очаква, и я изнасилва. Години ще бъдат нужни на Леони, за да намери себе си...

31.МАЛКАТА СТОПАНКА - ДЖОАНА ЛЕЙН (the little mistress)

По волята на капризната съдба демонично красивият заклет ерген Робърт Гиър получава невеста и 50 000 лири. В мрачното имение на загадъчния си съпруг невинната Нора отстоява правото си на господарка и се бори за сърцето на мъжа, разкъсван между съмненията и страстта.

32.СТЕПНОТО ЦВЕТЕ - СЮЗЪН ДЖОНСЪН (seized by love)

ТОЙ е княз, усвоил до съвършенство изкуството на критичната съблазън. За него се говори, че предлага чувствени удоволствия, които една жена дори не може да си представи.ТЯ се оказва изключителният дар в един скандален облог на тема любов... Когато Ники се оказва насаме с красивата и целомъдрена Алиса, той е шокиран от откритието, че желае да притежава не само тялото й. Има на разположение три дни и три нощи, за да спечели сърцето на тази горда и страстна красавица и да я открадне от човека, който се смята за неин съпруг.

33.ОПАСНА Е НОЩТА - АМАНДА БЛЕЪР (dangerous night)

Вивиан Ленър е обречена да води живот на слугиня. Мащехата й я ненавижда заради красотата и доброто й сърце. Но щастлива звезда осветява пътя на младото момиче и я среща с херцога на Гренвил - Оливьр Грей. Той е възхитен от красотата на Вивиан и се заклева да промени съдбата й. Но едно ужасно престъпление застрашава тяхното бъдеще. Херцогът е принуден да се крие в сенките на лондонските улици. Вивиан решава да открие истинския виновник... И тя отива на един бал с маски, където със сигурност присъства и убиецът...

34.ДЕВИЦАТА И ЗВЯРЪТ - ВЕРОНИКА ХОЛ (the beast and the beauty)

Мариса Фитцджеалд се омъжва против волята си за непознат благородник. Но пред олтара младоженката се ужасява от вида на бъдещия си съпруг, обезобразен от коварна изкусителка. Едва избягнал смъртта, обезверен, Камерон се впуска в безмислени авантюри с леки жени, завинаги затворил раненото си сърце за любовта. Но Мариса не е мекушава красавица и не иска да се примири със съдбата си. Решила е да укроти грубия Камерон и да прероди звяра в любящ съпруг.

35.ЛОРД НАЙТИНГЕЙЛ - КАТРИН КАУЛТЪР (the Nightingale legacy)

ЛОРД НАЙТИНГЕЙЛ е роман, написан духовито и с вкус, изпълнен с очарователни герои и много любов. Главната героиня Каролайн е в навечерието на 19-тия си рожден ден. Момичето с нетърпение очаква да се измъкне от контрола на отвратителния си настойник - мистър Фолкс. Той обаче има други планове. Заобиколена от тайнствени събития, Каролайн е привлечена от магнетичния чар на лорд Чилтън. Иненадите едва започват.

36.СПОМЕН - ДЖУД ДЕВЕРО (remembrance)

Главната героиня Хейдън Лейн е авторка на любовни романи и се смята за една щастлива млада жена. За новата си книга Хейдън решава да се посъветва с екстрасенс. Той й казва, че в предишния си живот е била лейди де Грей. Хейдън е направо омагьосана, когато научава, че лейди де Грей е имала много любовници и една нощ е изчезнала при загадъчни обстоятелства. После се понесла мълва, че е отровила съпруга си и, че призракът й витае в неговия дом. Макар екстрасенсът да я предупреждава да не прави повече проучвания, Хейдън не оставя нещата дотук...

37.ЧИСТ ГРЯХ - СЮЗЪН ДЖОНСЪН (pure sin)

Тя се запоза с Адам Сер в нощта, през която го напусна съпругата му... Изключителната Сюзън Джонсън използва богатото си въображение, за да събере в едно силния образ на героинята си, необузданата еротика и... историческите събития в една неустоима наслада.

38.ЗИМНИ РОЗИ - ДЖЕСИКА СЕН КЛЕР (winter roses)

Лиана Лайтьн е южняшка красавица от Вирджиния. Чейз Кортланд е майор от армията на янките. Неговата мисия е да унищожи Юга и нейния роден дом. Но войната е безсилна пред любовта. Една прегръдка предопределя съдбата им.

39.АРАБСКИЯТ ПРИНЦ – ВИРДЖИНИЯ ХЕНЛИ (desired)

"ЩЕ МИ ПРИНАДЛЕЖИШ ЗАВИНАГИ ТЯЛОМ И ДУХОМ"

Омагьосана от Черния рицар с аквамаринови очи, лейди Бриана се опитва да се отскубне. Но след като я сгодяват за Робер де Бошан, в живота й нахлува като вихър Кристиан Хоуксблъд, незаконороден брат на де Бошан, за да я покори още с първия си поглед. Каква мистична сила я тласка в прегръдките на този странен мъж, на когото дори няма доверие?

40.МОЙ КАПИТАНЕ - КАТРИН СЪТКЛИФ (once a hero)

Чаровният капитан Брендън Тримейн е тайната страст на красивата аристократка Бронте. Капитанът е обвинен в измяна и изпратен на заточение. Разочарованата Бронте иска да го забрави завинаги. Но когато съдбата я изправя лице в лице с красивия мъж, разочарованието й се превръща в огнена страст.

41.ПЕСЕНТА НА ПУСТИНЯТА – КОНСТАНС О'БЕНИЪН (desert song)

Малори Станхоуп се отправя по море към Египет. Един неин спътник - поразително красивият Майкъл Деуинтър, я привлича неудържимо. Майкъл, макар и заинтригуван от обезоръжаващата красота на Малори, е погълнат от мисли за спасяването на баща си, отвлечен от коварни похитители. След пристигането си в Кайро Малори се надява да забрави мъжа, обезпокоил мислите й, но скоро случаят довежда ранения Майкъл при нея. Малори не само лекува раните му, но и се влюбва безнадеждно в него. Заобиколен от опастностите, които се таят сред обгорените от слънцето пясъци, Майкъл разбира, че сърцето му е отдадено на този червенокос ангел и двамата рискуват всичко, за да спасят баща му от пустунния затвор.

42.ДЖАКАРАНДА - РЕБЕКА БРАНДУЕЙН (the jacaranda tree)

Едно дърво с пурпурни цветове, един далечен бряг и един мъж - същински дявол - очакват Арабела Даркот на тайнствения австралийски бряг. Страстта, събудена под дървото на Джакаранда, може да струва на Арабела бъдещето й, дори живота й. Или да я свърже с един демоничен мъж завинаги.

43.ТАНЦУВАЩИЯТ ДЯВОЛ - КОНИ МЕЙСЪН (tempt the devil)

"Не можеш да убиеш дявола", шепне суеверната тълпа, събрала се да види как ще обесят прочутия пират Диабло. И наистина, само след миг разбойникът се изплъзва от примката, повличайки като заложница красивата лейди Девън. Разгневена, девойката се заканва, че няма да допусне коварния похитител до себе си. Но Диабло умее да съблазнява, особено през дългите топли нощи в морето, под небе, обсипано с едри звезди. Девън знае, че в прегръдките му ще изпита непозната страст, но и съзнава, че изкушението, на което е подложена е дяволско.

44.ШОТЛАНДСКА КРЪВ - АРНЕТ ЛЕМ (chieftain)

След седем години затвор в лондонския Тауър шотландският предводител Дръмънд Маккуин излиза на свобода. Дръмънд изгаря от свещен гняв към хората, конто са го предали на враговете му. А и съпругата му Джоана сякаш е непознат човек - дрьзка и необяснимо променена. Какво се е случило?

45.ПЛЕННИЦА НА ЛЮБОВТА - ДЖОАНА ЛИНДЗИ (until forever)

ОТ СЕНКИТЕ НА ДРЕВНОСТТА ДО ВЕЧНОСТТА Прокълнат от вековете, могъщият викинг Торн е осъден да бъде роб на една жена. Розалин обаче е тази, която е истински окована в доброволно пленничество от очарователния варварин, който я запраща обратно в древността — едно пътешествие, изпълнено с чувствени открития!

46.РОБИНЯТА - КАТРИН КАУЛТЪР (lord of the raven's peak)

Ларен, робинята на господаря Мерик, била разказвачка на истории. Така тя се опитвала да спечели достатъчно злато, за да откупи себе си и малкото си братче. Но мерик отказва да я продаде. И след като тя е негова. Мерик трябва да я защити, когато я обвиняват в убийство, и сетне още веднъж да я спаси, когато разкрие тайните й.

47.ПОСЛЕДНИЯТ ХЕРЦОГ - АНДРЕА КЕЙН (the last duke)

Лейди Дафни Уиндам е единственото дете на жестокия маркиз Трагмор. Непокорният дух на Дафни обаче не приема диктата на ужасния си баща. Нощите й са изпълнени с мечти за "Бандита на тенекиената чаша" - мъжественият Пиърс Торнтън. А когато той се появява в спалнята й, тя разбира, че и най-лудите й мечти може би ще се осъществят...

48.ТРИМА В ЛЮБОВТА - ВАЛЕРИ ШЕРУУД (lisbon)

Красивата Шатлот Гейл се надява Том Уестинг да я спаси от един принудителен брак. Силните ръце и пламенните целувки на този красив моряк-авантюрист са разкрили на Шарлот тайните и красотата на любовта. Но елегантният Роуен Кейнс я омагьосва и примамва в капана на брака. Дарява я с две прекрасни дъщери. Красивата Шарлот е венчана за един и влюбена в друг... Тя се разкъсва между двамата в един екзотичен град, където всичко е възможно и нищо не е безнаказано...

49.ГРЕШНИЦА - СЮЗЪН ДЖОНСЪН (sinful)

Смъртоносно очарователен, безрасъдно влюбчив и неотразим за жените... Най-дръзкият и самоуверен бонвиван на Лондон Синджън Сейнт Джон, херцог Сет, досега не бе срещал лейди, която да го постави на колоне...преди Челси Фергюсън да се озове в каретата му с молба за дребна услуга...и да промени живота му завинаги!

50.ИРЛАНДСКА ЦИГАНКА - ВИРДЖИНИЯ ХЕНЛИ (enticed)

Екзотичната млада циганка Кити Руни е с бляскави черни коси с очи като тъмнокафяво кадифе. Тя мечтае за всички богатства на света. Един ден в живота й се появява приказно богатият и чаровен Патрик О'Райли. Но цената на щастието е твърде висока...

51.ЛИЛИЯТА И ЛЕОПАРДА - СЮЗЪН УИГС (the lily and the leopard)

Франция и Англия са във война. Лиана живее във Франция и е господарка на голям замък в Нормандия. Ранд е от Англия. Той е най-смелият и доверен рицар на крал Хенри. Двамата са орисани да се срещнат на слънчева, горска поляна, докато страните им решават своя спор на бойното поле край Агин-кур. Вихрената им и всепобеждаваща любов става символ на сблъсъка на две мощни нации. С тяхна помощ най-сетне лилията и леопардът ще бъдат обединени под едно знаме.

52.ТАЙНАТА НА ВАЛАНТАЙН - КАТРИН КАУЛТЪР (the Valentine legacy)

Серия недоразумения свързват инето на Джеймс Уиндам c това на Джеси Уорфийлд. За да спаси репутацията й, той е принуден да се представи за неин годеник. Но когато при гостуването си в Англия необузданата девойка се превръща в истинска дама, Джеймс се убеждава в любовта си към нея. Щастливият им брак обаче е помрачен от кошмарите на Джеси - неясни спомени за отдавнашно насилие и убийство. От миналото изплува тайната на едно съкровище - тайна, която двамата трябва да разкрият.

53.ПРОДАДЕНА ПРИНЦЕСА - АРНЕТ ЛЕМ (maiden of Invernes)

Меридийн е принцеса на Инвърнес. Нейно право по рождение е да предаде властта над Хайлендс в ръцете на съпруга си. Но Едуард I, крал на Англия, коварно я венчава за сина на месар... Ривъс Макдъф е мъж с просто потекло, но с благородно сърце. Той приема съдбата си. Но разгневеният му тъст е готов по-скоро да убие младата му невеста, отколкото да приеме подобен брак... Бягство в манастир спасява живота на младата принцеса, а момчето остава само с клетвата си един ден да я върне обратно...

54.ОТКУПЪТ - КАТ МАРТИН (devil's prize)

Залогът е висок - любов, чест и отмъщение. Лорд Фелън, Деймиън, успява да спечели на карти чрез измама едно малко състояние от очарователната и доста богата наследница Алекса Гарик. Tой е готов да опрости дълга ѝ, ако тя прекара една нощ с него...

55.ИГРА НА ЛЮБОВ - НАН РАЙЪН (you belong to my heart)

ОТ ЛЮБОВ КЪМ ОМРАЗА Тя има синя кръв. В неговите вени тече бедняшка червена кръв. Това е без значение за тях. Но не и за онези, чийто дяволски капан унищожава младата им любов. ОТ НЕВИННОСТТА КЪМ ЕКСТАЗА Докато бушува Гражданската война, в имението на Мери Елън Пребл край Мисисипи се разгря друг вид война. Капитай Клей Найт се е завърнал. Той превръща дома й в щаб на съюзническите войски, обсебва тялото й с недокосната от времето страст. Колко дълго ще успее да се съпротивлява тя на този мъж със сърце от камък, но с гореща кръв, който иска да я върне в леглото... но не и в сърцето си?

56.ЗАБРАНЕНИЯТ ПЛОД - СЮЗЪН ДЖОНСЪН (forbidden)

От величествените планини на Монтана до блестящите будоари на Париж от 1890 г. се носи диханието на една нажежена до бяло страст, погазваща всички правила!

57.ТЪМНА ЛУНА - КАРЕН РОБАРДС (dark of the moon)

Осиротяла красавица и непреклонен благородник, поставен извън закона, препускат рамо до рамо в сенките на нощта.

"Не спирай" - промълви тя.

"Не бих могъл, дори и да исках"

58.ЛЮБОВНИЦАТА НА ПИРАТА - ДЖОАНА ЛИНДЗИ (a pirate's love)

Един кораб отнася младата Бетина Верлен към слънчевите карибски острови, за да се омъжи за непознат благородник, избран от баща й, но не и от нейното сърце. Ала съдбата й е отредила друга участ... Корабът е нападнат от пирата Тристан и младото момиче е отвлечено. Магическите милувки на мъжествения пират събуждат страстта в нея, но до любовта има още дълъг път...

59.АНГЕЛ НА НОЩТА - АРНЕТ ЛЕМ (border bride)

Лейди Алпин Маккей е пренебрегната в завещанието на настойника си заради една детска лудория. Малкъм Кар е втрещен от красивата, жена, която нахлу в дома му и обяви, че е негова собственост заедно с плантацията на настойника й. Малката пакостница идваше под покрива му и може би... в леглото му. Алпин иска да изиграе този жесток лорд и да си върне земята. Но чувството на един мъж и копнежите на една жена понякога са по-силни от всичко на света...

60.НЕЖЕН ВИХЪР - ДЖОАНА ЛИНДЗИ (tender is the storm)

Своенравната наследница Шарис Хамонд въобще не възнамерява да спази обещанието да стане съпруга на някъкъв недодялан фермер от Аризона, и то по обява във вестника... И тя потегля на запад! Лукас Холт трябва да се сдобие със съпруга - каквато и да е - иначе не би могъл да унищожи най големия си враг. Госпожицата от Изтока е съвсем подходяща за целта. Но пламналата изпепеляваща страст усложнява плановете им.

БАРД ИСТОРИЧЕСКИ 61 - 120

17 Коментара


Препоръчани коментари

МАЛКАТА СТОПАНКА-ДЖОАНА ЛЕЙН (the little mistress)

По волята на капризната съдба демонично красивият заклет ерген Робърт Гиър получава невеста и 50 000 лири. В мрачното имение на загадъчния си съпруг невинната Нора отстоява правото си на господарка и се бори за сърцето на мъжа, разкъсван между съмненията и страстта.

ДЖАКАРАНДА-РЕБЕКА БРАНДУАЙН (the jacaranda tree)

Едно дърво с пурпурни цветове, един далечен бряг и един мъж-същински дявол- очакват Арабела Даркот на тайнствения австралийски бряг.

Страстта, събудена под дървото на Джакаранда, може да струва на Арабела бъдещето й, дори живота й. Или да я свърже с един демоничен мъж завинаги.

Линк към коментара

ПОСЛЕДНИЯТ ХЕРЦОГ-АНДРЕА КЕЙН (the last duke)

Лейди Дафни Уиндам е единственото дете на жестокия маркиз Трагмор. Непокорният дух на Дафни обаче не приема диктата на ужасния си баща. Нощите й са изпълнени с мечти за "Бандита на тенекиената чаша" - мъжественият Пиърс Торнтън. А когато той се появява в спалнята й, тя разбира, че и най-лудите й мечти може би ще се осъществят...

Линк към коментара

ИРЛАНДСКА ЦИГАНКА-ВИРДЖИНИЯ ХЕНЛИ (enticed)

Екзотичната млада циганка Кити Руни е с бляскави черни коси с очи като тъмнокафяво кадифе. Тя мечтае за всички богатсва на света. Един ден в живота й се появява приказно богатият и чаровен Патрик О'Райли. Но цената на щастието е твърде висока...

Линк към коментара

ПРЕЛЪСТЕН-ВИРДЖИНИЯ ХЕНЛИ (seduced)

Подстригала великолепноните си черни коси, облечена като мъж, лейди Антония Лам се превръща в лорд Антъни Лам, водена от отчаяното си желание да запази имението, което й се пада по право.

Развратник, чието разсечено лице и леденосини очи подкосяват краката и на най-силните жени, Адам Савидж, легендарен авантюрист, среща из лондонските вертепи преоблечената Тони, но дори и той не разгадава нейната тайна. Маскарадът прераства в страстно отдаване през една дива и незабравима нощ.

Линк към коментара

ВЯРНОСТ-КАТРИН СЪТКЛИФ (devotion)

Младият Трей Хоторн е известен пройдоха и женкар. Той има толкова много обожателки, че ако се наредят в редица, биха могли да обкръжат внушителното му имение. Но Трей е жестоко ранен и изведнъж се озовава сам... и необичан.

Докато не се появява прекрасната Мария Аштън. Младата болногледачка достига до неговото сърце и събужда отново желанието му за живот. Бракът между благородници и слуги е забранен. Но веднъж разпалена, страстта не признава граници!

Линк към коментара

ЖЕНА НА СТРАСТТА 1 - ВИРДЖИНИЯ ХЕНЛИ (a woman of passion) :

Твърдо решена да остави бедността зад себе си, петнадесетгодишната Бес Хардуик се заселва в дома на богата благородничка в Лондон. Там тя опознава света на богатите и привилигированите, сред които има различни хора: приятели и бъдещи врагове, както и силни и интересни мъже, които завинаги ще променят живота й.

ЖЕНА НА СТРАСТТА 2 - ВИРДЖИНИЯ ХЕНЛИ (a woman of passion)

Действието на настоящия й роман се развива сред блестящото общество на Англия от елизабетинската епоха и разказва историята на Елизабет Хардуик (истинска историческа фигура) - красиво, но обикновено момиче без благородническа титла и богатство, което се издига до поста придворна дама на Елизабет I, като междувременно е сменила четирима съпрузи.

Линк към коментара

ЗАМЪКЪТ НА ОБРЕЧЕНИТЕ-НОРА РОБЪРТС,ДЖИЛ ГРЕГЪРИ,РУТ ЛАНГЪН,МАРИАНЕ УИЛМЪН (castle doom)

Имало едно време... Една пленително красива дама. Тя омагьосала с хилядогодишна любовна магия мъжа на своите мечти...и отприщила стращен кошмар, който само истинската любов може да победи.

Имало едно време...Една стара циганка. Тя предрекла любов. Двама млади решили да се борят с надвисналото зло...и открили любовта.

Имало едно време...Една млада американка. Тя пристигнала в Англия, да спаси приятеля на баща си от приближаваща гибел...и открила за помощник очарователен и красив дух.

Имало едно време...Една смела принцеса. С помощта на двама магьосници тя се опълчила срещу предателите, за да спаси царството си... и завоювала сърцето на един безстрашен войн, пресякъл пътя й.

Линк към коментара

ДИВАЧКАТА-МЕРИ ДЖО ПЪТНИ (the wild child)

Лейди Мериъл страни от обществото и прекарва дните си в усамотение, далеч от кошмара, който едва не я е погубил като дете. Тя е щастлива в своя свят, докато един ден непознат красавец нахлува в живота й и събужда мечтите й за щастие и любов. Той усеща безпокойството й, пробуденото й желание и отгатва истинската й същност. В същото време Мериъл безмълвно се опитва да научи Доминик да разбере и оцени великолепието на нейния свят...

Линк към коментара

"Мой капитане"-Катрин Сътклиф /"Once a Hero"/

"Пламък"-Мей Макголдрик /"Flame"/

"Тайният огън на любовта"-Дебора Сатинууд /"Love`s sekret fire"/.

Стара Англия.Закътано селце сред бялата пустош.Един мъж,който с мъка си проправя път през преспите...И жена,която с вик се хвърля в ледните води на реката, стиснала в ръката си евтин златен медальон.Така се срещат след години Енвил и Лизбет.Той не е вече белязания от дявола селски непрокопсаник ,а капитан Форест Йорк,покоряващ със силата и мъжествеността си.Тя не е вече малката златокоса дъщеря на лорд Татършал,а е лейди Торп.Но любовта им е все така страстна и всеотдайна,и все така забранена и недостижима...

Линк към коментара

"Замъкът на мечтите"-Андреа Кейн/"Dream castle"/

Една стройна фигура от вечерната мъгла спуснала се над брега на Скарбъро,по гарвановочерните коси блестят малки капки подобни на искрящи диаманти и пред Брендън Шефилд херцог на Шърбърг се появява най- красивата девойка ,която някога е виждал.Бушуващият в душата му гняв към измамните жени от висшето общество го е довел на брега,за да потърси утеха в самотата,но горчивината му се стопява щом съзира прекрасното видение.Неочаквана и нетърсена,неподправената чистота на младата жена ще възвърне вярата му и ще завладее сърцето му.

Линк към коментара

"Хълма на влюбените" -Нора Хес /"Kentucky brid"/

След бягството от дома на чичо си,който непрекъснато я нагрубява и измъчва,Делиз Илекзандър не вярва на нито един мъж... докато не е спасена от мъжествения трапер Кейн Девлин.Силен,смел и непоколебим ,но безкрайно нежен с нея,той вдъхва сигурност на Делиз и я приютява в дома си.Двамата живеят скромно с грижа за насъщния и тя открива,че сърцето на Кейн е по-горещо от пламъците в огнището.Ласките му ѝ помагат да забрави за страховете си и за всичко останало освен за мечтата си да бъде обичана от него.

Линк към коментара

"Смелият ангел"-Кат Мартин/"Bold angel"/

"Откупът"-Кат Мартин/"Devil`s prize"/

Залогът е висок -любов,чест и отмъщение.Лорд Фелън,Деймиън,успява да спечели на карти чрез измама едно малко състояние от очарователната и доста богата наследница Алекса Гарик.Той е готов да опрости дълга ѝ,ако тя прекара една нощ с него ...

Линк към коментара

Момичета, благодаря ви на всички, че така бързо се отзовахте. :wors::wors::wors: Останаха само няколко заглавия и ще имаме пълния опис на поредицата на Бард. :yanim::yanim::yanim:

ПС: Оф, като гледам и тази ще трябва да я разделя на две, че последните резюмета взеха да изчезват. :(:angry:

Линк към коментара

"Керван за Багдад"-Нан Райън/"Burning love"/

"Чародей"-Катрин Сътклиф/"Miracle"/

"Реликвата"-Мерилайл Роджърс/"The keepsake"/

Линк към коментара

Пиратът лорд - Лина Лаутън - Under crimson sails

Райън Диверъл е съблазнявал жените с такава лекота, както плячкосва и корабите в открито море. За тях е комплимент, че са прелъстени, обичани и отхвърлени от него. Той среща Джениел Петърсън - прелестна, жизнерадостна южна красавица. Но Райън разбира, че тя няма да бъде лесно завоевание. Той няма да намери покой, докато тя напълно не капитулира пред него.

Горчиво вино - Дороти Идън - The vines of Yarrabee

На страниците на "Горчива вино" се разиграва драматичната история на едно австралийско семейство. Джилбърт Месингам, господарят на имението, е обсебен от страстта си към земята. Той е готов да заложи дори благополучието на собствения си брак. Две жени се борят за неговото сърце - съпругата му, деликатната и нежна Юджени, и напористата безкрупулна прислужничка Моли Джарвис.

Линк към коментара

И така, както се оказа остава само една книга от поредицата, която е без оригинално заглавие и резюме. Това е Трима в любовта на Валери Шерууд. Така че ще ви помоля ако някой я има, да драсне едно коментарче с резюмето и заглавието на английски. Благодаря предварително.

Линк към коментара
Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...