"Махалото" пускат книга за най-великите любовни истории в рока

9 май 2011, 19:41 ч. 1174 / 7 8
пред./следв.
В сборника на издателство "Махалото" "Кутия с форма на сърце" са включени осем от най-великите любовни истории в рока. Приказката на Краля на рока Elvis Presley и неговата Присила, завършила в хотела на разбитите сърца. Строго охраняваният от чужди погледи брак на гласа на цяло едно поколение, Bob Dylan и дамата на сърцето му – Сара с тъжните очи. Театрално-драматичната страст на Jim Morrison и обърканата му муза Памела Карсън, подпалващи нощта на тяхната улица "Любов". Неразбраната от мнозина връзка на John Lennon и Yoko Ono, поканили света при цветята в леглото си, за да му кажат, че всички войни могат да свършат, стига да го пожелаем. Затворът от чувства, в който се оказват двама титани на музиката – Eric Clapton и George Harrison – и обекта на тяхната страст Пати Бойд, от чийто заплетен любовен триъгълник се ражда изкуство по-велико от живота. Фаталното политане в бездната на Sid Vicious и Нанси Спиджън, рицарят на пънка в неговата ръждива броня и групито от ада. Лудият и все пак безкрайно романтичен брак на Принца на мрака Ozzy Osbourne и Шарън, които през лични трагедии и публични скандали, мултиплатинени успехи и многохилядни фестивали ни разкриват истинския смисъл на думите "и в добро, и в зло". Обреченият опит на изтерзаните души на гръндж-Исуса Kurt Cobain и вечно неразбраната Courtney Love да се избавят взаимно.
   Ето и корицата на изданието, което вече може да намерите на книжния пазар у нас:

още за:

Mahaloto


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Frances 11.05.2011 18:17:13 отговори + 0 0
Много яка идея за книга Ще се радвам да напишат и сборник с най-яките истории в метъла. В момента се сещам за Sharon den adel & Robert Westerholt (Within Temptation); Alexander Krull & Liv Kristine (Leave`s eyes & Atrocity); Tilo Wolff & Anne Nurmi(Lacrimosa); Tom S. Englund & Carina Englund (Evergrey); Katrin Goger & Markus Jüllich(Crematory); Roy Khan & Elisabeth Kjærnes (Kamelot)... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WIL 10.05.2011 17:11:13 отговори + 0 0
До Joensuu- Едва ли ще прочетем някога за Дио и Уенди... освен ако тя не издаде своя книга , в която да разкаже за това. Дио избягваше темата за любовта доста умело дори в песните си- беше доста дискретен. В Rainbow има прекрасни балади-Rainbow eyes, Catch the Rainbow... но текстовете се различават от любовните песни на Джо Лин Търнър и Дуги Уайт, а и това е една от причините/ това от едно интервю с Дио/ да се раздели с Ричи. Просто е отказал да пее за любовта. Така,че не очаквам да излезе нещо на тази тема, а и нека Дио си остане загадъчният Neon knight. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.05.2011 10:59:55 отговори + 0 0
ИСКАМ КНИГА ЗА ДЖУДАС ПРИЙСТ!!!!!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 10.05.2011 10:27:44 отговори + 0 0
@Joensuu - 2011-05-10 05:05:34
Шарън помага на Ози да се върне в музиката, след като е изгонен от Сабат. Докато той се друса и порка тя участва в намирането на музикантите, с които той да пее, вкл. и Ранди Роудс. Така че не се знае дали щеше да има "Mr. Crowly", например, без нея.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.05.2011 09:01:38 отговори + 0 0
е*ание Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Joensuu 10.05.2011 05:05:34 отговори + 0 0
Да, ама има интересни истории при Леми - например това, че майката на сина му (този, за който знае) е бивше гадже на един бийтълс и т.н.

Освен това, къде останаха Рони и Уенди Дио? Щото ако за Уенди няма какво повече да се каже, освен това, че е жена на Рони, то тогава не виждам смисъл да се изписва Шарън Озбърн.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ace 9.05.2011 21:38:11 отговори + 0 0
Това при Леми си е било най-вече секс Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.05.2011 20:11:04 отговори + 0 0
Пропуснали са най-великата:
Леми Килмистър и около 1000 жени
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".